www.afsca.be       FAVV - VOORLICHTINGS- EN BEGELEIDINGSCEL
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
FR NL



Startpagina > Een opleiding volgen >Virtuele opleidingen
Virtuele opleidingen Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 20.07.2021

Ik wil starten, wat moet ik doen voor het FAVV?
Het ongediertebestrijdingsplan, hoe begin ik er aan?
Hoe en waarom temperaturen beheren?
Voedselverspilling voorkomen, weet jij wat de datum op je verpakking betekent?




Ik wil starten, wat moet ik doen voor het FAVV?

Je wenst een restaurant, kruidenier, traiteur,… te openen, dan is deze virtuele opleiding iets voor jou!
Onze expert zal je op een zeer praktische manier uitleggen welke stappen je moet ondernemen om je bij het FAVV aan te melden. Zo zal je makkelijk je activiteit terugvinden die bij je past.
Tijdens deze sessie krijg je de kans om vragen te stellen.
Na de sessie ontvang je een e-mail met links naar alle documenten die we je gepresenteerd hebben.

Interesse? De opleiding gaat 1 uur 30 door. (inclusief vragen en antwoorden) :
  • De opleiding gaat door op 18/08/2021 om 10u00Geannuleerd
Na jouw inschrijving zal je een bevestigingsmail ontvangen met een toegangscode.

Een camera en micro zijn erg belangrijk om deel te nemen. Zo kunnen we elkaar zien, met elkaar spreken en samen oefeningen maken.

Omdat verbinden soms wat tijd in beslag neemt, gelieve je een kwartier op voorhand aan te melden zodat de opleiding op tijd kan starten.




Het ongediertebestrijdingsplan, hoe begin ik er aan?

Je bent restauranthouder, cateraar, kruidenier, slager, bakker, ... je kookt in een gemeenschapskeuken of een kinderopvang, dan is deze virtuele opleiding iets voor jou!
Onze expert zal je uitleggen hoe je een ongediertebestrijdingsplan opmaakt en toepast in je zaak.

Tijdens deze sessie komen volgende onderwerpen aan bod:
  • Preventie: hoe voorkom je dat ongedierte binnen kan
  • Passieve bestrijding: een visuele controle van de lokalen
  • Actieve bestrijding: plaatsen van vallen of lokazen
Na de sessie ontvang je een e-mail met links naar alle documenten die we je gepresenteerd hebben.

Interesse? De opleiding gaat 1 uur 30 door. (inclusief vragen en antwoorden) :
  • Geen sessie momenteel
Na jouw inschrijving zal je een bevestigingsmail ontvangen met een toegangscode.

Een camera en micro zijn erg belangrijk om deel te nemen. Zo kunnen we elkaar zien, met elkaar spreken en samen oefeningen maken.

Omdat verbinden soms wat tijd in beslag neemt, gelieve je een kwartier op voorhand aan te melden zodat de opleiding op tijd kan starten.




Hoe en waarom temperaturen beheren?

Je bent restauranthouder, cateraar, kruidenier, slager, bakker, ... je kookt in een gemeenschapskeuken of een kinderopvang, dan is deze virtuele opleiding iets voor jou!
Onze expert zal je op een zeer praktische manier uitleggen wat de correcte bewaartemperaturen per categorie van voedingsmiddelen zijn.

Tijdens deze sessie zullen volgende onderwerpen aan bod komen:
  • De risico’s van een verkeerde bewaartemperatuur (microbiologisch gevaar)
  • Gebruik van het juiste meetinstrument: de thermometer
  • De temperaturen per voedselcategorie
  • Het respecteren van de koude en warme keten

Na de sessie ontvang je een e-mail met links naar alle documenten die we je gepresenteerd hebben.

Interesse? De opleiding gaat 2 uur door. (inclusief vragen en antwoorden) :

  • De opleiding gaat door op 20/08/2021 om 10u00Geannuleerd
Na jouw inschrijving zal je een bevestigingsmail ontvangen met een toegangscode.

Een camera en micro zijn erg belangrijk om deel te nemen. Zo kunnen we elkaar zien, met elkaar spreken en samen oefeningen maken.

Omdat verbinden soms wat tijd in beslag neemt, gelieve je een kwartier op voorhand aan te melden zodat de opleiding op tijd kan starten.




Voedselverspilling voorkomen, weet jij wat de datum op je verpakking betekent?

Je bent restauranthouder, cateraar, kruidenier, slager, bakker, ... je kookt in een gemeenschapskeuken of een kinderopvang, dan is deze virtuele opleiding iets voor jou!
Onze expert zal je uitleggen waarom het respecteren van vervaldata niet alleen belangrijk is voor de voedselveiligheid. Het helpt je ook om voedselverspilling te voorkomen

Tijdens deze sessie zullen volgende onderwerpen aan bod komen:
  • De twee soorten houdbaarheidsdata: THT en TGT
  • Hoe zit het met voedsel dat niet verpakt is of geen houdbaarheidsdatum heeft?
  • Enkele tips om voedselverspilling te voorkomen

Na de sessie ontvang je een e-mail met links naar alle documenten die we je gepresenteerd hebben.

Interesse? De opleiding gaat 1 uur 30 door. (inclusief vragen en antwoorden) :

  • Geen sessie momenteel
Na jouw inschrijving zal je een bevestigingsmail ontvangen met een toegangscode.

Een camera en micro zijn erg belangrijk om deel te nemen. Zo kunnen we elkaar zien, met elkaar spreken en samen oefeningen maken.

Omdat verbinden soms wat tijd in beslag neemt, gelieve je een kwartier op voorhand aan te melden zodat de opleiding op tijd kan starten.
   
FAVV - Voorlichtings- en begeleidingscel
Administratief Centrum Kruidtuin, Food Safety Center, lokaal 08/120404
Kruidtuinlaan 55
B-1000 BRUSSEL
Tel.: 02/211.82.24 of 02/211.82.21 (maandag tot vrijdag van 9.30 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur)