www.afsca.be       FAVV - VOORLICHTINGS- EN BEGELEIDINGSCEL
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
FR NL



Startpagina > E-Learning > Goede hygiënepraktijken in de (groot)keuken
E-Learning: Goede hygiënepraktijken in de (groot)keuken Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 15.10.2021

Deze cursus is specifiek gericht naar koks, keukenverantwoordelijken en keukenpersoneel die werkzaam zijn in de horeca of in grootkeukens ( rusthuizen, ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven, gevangenissen,…).

Het voordeel van deze opleiding is dat ze altijd beschikbaar is, de opleiding is 7 dagen per week en 24 uur per dag toegankelijk. Je hoeft je niet te verplaatsen, je kan zelf kiezen wanneer je ze wil volgen en je kan ze doorlopen op je eigen tempo.

De opleiding is gebaseerd op 5 hoofdstukken:
  • Allergenen: beheer en communicatie over allergenen
  • Infrastructuur en uitrusting.
  • Persoonlijke hygiëne.
  • Aankoop, ontvangst en opslag van goederen.
  • Bereiding van levensmiddelen en afvalbeheer

Verbinding maken met het leerplatform is heel eenvoudig in 2 stappen:
STAP 1: Maak éénmalig een account aan met je eID-kaart (met kaartlezer) of via de “ItsMe”-applicatie.
STAP 2: Ga naar de opleiding


De geschatte duur van de opleiding varieert tussen 3 en 4 uren naar gelang je kennis en behoeften. Het tempo bepaal je zelf.

Aan het einde van de opleiding kan je je kennis testen en een certificaat behalen.
Deze opleiding is volledig gratis.

Indien je moeilijkheden ondervindt om verbinding te maken met het opleidingsplatform kan je contact met ons opnemen via e-mail: voorlichting@favv.be

Succes!
   
FAVV - Voorlichtings- en begeleidingscel
Administratief Centrum Kruidtuin, Food Safety Center, lokaal 08/120404
Kruidtuinlaan 55
B-1000 BRUSSEL