Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN
 

Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550

Startpagina Consumenten > Dagelijks leven > Bereiding > Leest u altijd het etiket van uw bevroren groenten?

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Leest u altijd het etiket van uw bevroren groenten? Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 19.11.2019


Leest u altijd het etiket van uw bevroren groenten? Gebruiksvoorschriften van de fabrikant zijn meer dan nuttig, ze zorgen voor een voedselveilig product!

Er zijn verschillende voedselvergiftigingen als gevolg van besmetting van levensmiddelen met  Listeria monocytogenes vastgesteld in Europa.  Deze kunnen ernstige gevolgen hebben en zelfs overlijden, zoals jammer genoeg met 9 personen in Europa het geval was bij de recentste besmetting van diepvriesproducten. Uit het onderzoek gevoerd door de bevoegde Europese agentschappen (EFSA en ECDC) is onder andere gebleken dat de instructies van de fabrikant voor het gebruik van verschillende voedingsmiddelen niet altijd werden gevolgd.

Het FAVV wenst de consument er daarom aan te herinneren dat het altijd heel belangrijk is om de volledige inhoud van de etikettering op de verpakking van levensmiddelen goed te lezen en de instructies van de fabrikant, indien aanwezig, correct op te volgen.  Dit is één van de vijf sleutels voor een veilig voedsel (http://www.favv.be/tips/vijfsleutels.asp).

Hou er altijd rekening mee dat de consumptie van rauwe of onvoldoend verhitte voedingsmiddelen in het algemeen een groter risico inhoudt dan de consumptie van voedingsmiddelen die een hittebehandeling hebben ondergaan.

Op een groot aantal diepgevroren producten, staat op het etiket dat ze voor consumptie moeten worden verhit volgens de opgegeven instructie. Deze instructie moet altijd gevolgd worden ook indien de groenten later in een slaatje of een smoothie gebruikt worden. Dus altijd de instructies op het etiket volgen.

Voor meer informatie omtrent etikettering of het voorkomen van voedselvergiftigingen kan u onze website raadplegen of kan u contact opnemen met het meldpunt voor de consument (meldpunt@favv.be of 0800/13.550 tijdens de werkdagen)
Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet