Deze bladzijde weergeven in het: Frans Nederlands
  ZOEKEN

Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
Zoeken van A tot Z
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > Afrikaanse varkenspest: aanpassing van de zones
Persbericht (16/02/2019) Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook LinkedIn


Afrikaanse varkenspest: aanpassing van de zones

  Op 14 februari werd een everzwijn dood aangetroffen in het noorden van de huidige Zone I (verhoogde waakzaamheidszone van het Waals Gewest), tussen de dorpen Mellier en Les Foss├ęs. Vandaag is bevestigd dat dit geval besmet is met Afrikaanse varkenspest.

De Europese zones I (Europese bufferzone) en II (besmette zone) moeten worden aangepast. Het FAVV en het Waals Gewest zullen begin volgende week een voorstel doen aan de Europese Commissie. Dit voorstel heeft geen gevolgen voor de varkenshouderijen.

Het FAVV herinnert er alle varkenshouders aan om alle bioveiligheidsmaatregelen en andere beheersmaatregelen strikt toe te passen om de introductie van de ziekte in de bedrijven te vermijden.
Deze maatregelen zijn beschikbaar op de website: http://www.favv.be/avp/maatregelen/  Contactpersoon voor de pers:
Liesbeth Van de Voorde
liesbeth.vandevoorde@favv.be
Tel.: 0479 77 73 04
Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 17.02.2019    |   Naar boven
Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Ons cookiebeleid   |   Toegankelijkheidsverklaring   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA - Alle rechten voorbehouden   |   Extranet