Deze bladzijde weergeven in het: Frans Nederlands
  ZOEKEN

Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
Zoeken van A tot Z
Professionelen > Export naar derde landen > Verpakkingshout (Paletten)
Export naar derde landen


Verpakkingshout (Paletten)

  Ter attentie van alle Belgische exporteurs (ook zij die niet behoren tot de “voedselketen”) die verpakkingshout gebruiken Europa en de meeste derde landen hebben de internationale aanbevelingen van de norm ISPM 15 overgenomen in hun wetgeving.

Als gevolg daarvan moeten alle bedrijven die bij de export van hun producten gebruik maken van verpakkingshout (bijvoorbeeld paletten) daarvoor hout gebruiken dat behandeld is.

Bericht verpakkingshout (PDF) (01/10/2021)

Belgische bedrijven met een officiƫle toelating ISPM-15 :

Belgische operatoren met een toelating 14.1 (Behandelaar en producent van verpakkingshout) kunnen worden geraadpleegd via het publieke gedeelte van Foodweb (log in als "Consumenten" en zoek via het veld "Type inrichting"). - (11/03/2022)

Mededeling (PDF) (10/01/2017)
Specifieke tools voor de autocontrole van verpakkingshout (17/08/2018)


Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 11.03.2022    |   Naar boven
Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Ons cookiebeleid   |   Toegankelijkheidsverklaring   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA - Alle rechten voorbehouden   |   Extranet