Een operator die in België actief is in de voedselketen mag geen enkele activiteit uitoefenen zonder eerst door het FAVV geregistreerd, erkend of toegelaten te zijn.
Op basis van het risico, gelinkt aan deze activiteit, is een erkenning, toelating of registratie vereist.
Een erkenning betreft een activiteit met een hoog risico voor de voedselveiligheid. Een administratief onderzoek en een voorafgaand bezoek zijn noodzakelijk voordat de erkenning wordt verleend.
Een toelating heeft betrekking op een activiteit met een middelhoog risico voor de voedselveiligheid. Een administratief onderzoek, en zo nodig een voorafgaand bezoek, is vereist voordat de toelating wordt verleend.
Een registratie betreft een activiteit met een laag risico voor de voedselveiligheid. Een kennisgeving is vereist voordat de registratie wordt verleend.
Hieronder vindt u de wetgeving met betrekking tot de aanvragen die moeten worden ingediend om deze activiteiten uit te voeren, hoe deze aanvragen kunnen worden ingediend en de bijzonderheden van elke activiteit. |