Deze bladzijde weergeven in het: Frans Nederlands Duits Engels
  ZOEKEN

Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
Zoeken van A tot Z
Professionelen > Contact > Laboratoria
Interne en externe laboratoria van het FAVV


  De missie van het FAVV is te waken over de veiligheid van de voedselketen en de kwaliteit van het voedsel met het doel de gezondheid van de consumenten, dieren en planten te beschermen. Het netwerk van de laboratoria heeft als kerntaak nauwkeurige resultaten af te leveren en dit binnen een afgesproken en zo kort mogelijke levertijd en aan een economische prijs.

Het FAVV beschikt over 5 eigen laboratoria. De FAVV laboratoria zijn open elke werkdag van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur.


   
Gembloux
Gentbrugge
Melle
Tervuren
Wandre (Luik)  Bovendien, werkt het FAVV samen met een zeventigtal externe laboratoria en een aantal laboratoria die specifiek actief zijn op het gebied van de diergezondheid en gespecialiseerd zijn in het opsporen van dierziekten en het uitvoeren van autopsieën.

Lijst van de erkende laboratoria en de erkende analyses

Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 04.01.2021    |   Naar boven
Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Ons cookiebeleid   |   Toegankelijkheidsverklaring   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA - Alle rechten voorbehouden   |   Extranet