Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters
Publicaties
Praktisch
Voorlichtings- en begeleidingscel
Ombudsdienst
Comités
Auditcomité
Raadgevend Comité
Wetenschappelijk Comité
Consumenten
Versoepelingen voor bepaalde inrichtingen
Om rekening te houden met de karakteristieken van bepaalde inrichtingen werkte het FAVV versoepelingen uit. Die moeten toelaten vlotter de verplichtingen omtrent autocontrole en traceerbaarheid in de praktijk om te zetten.
De consument heeft recht op een veilig product, om het even waar dit gemaakt of gekocht wordt.
Bepaalde types inrichtingen beschikken echter over onvoldoende middelen voor het uitvoeren van een risicoanalyse en de administratieve last betekent eveneens een grote druk.
De Europese reglementering voorziet daarom voor de lidstaten de mogelijkheid om dergelijke versoepelingen toe te staan en biedt aldus:
- voldoende ruimte voor respect voor de tradities en de authenticiteit van artisanale producten
- het in rekening brengen van de bijzonderheden van specifieke bedrijven.
De 4 rubrieken hieronder tonen de twee mogelijkheden voor versoepelingen en wat ermee gepaard gaat (goede hygiënepraktijken, HACCP en versoepelde HACCP) en de veel gestelde vragen (meer gedetailleerde informatie).
Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.