Deze bladzijde weergeven in het :   Frans   Nederlands   Duits
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Autocontrole > Zijn autocontrolesysteem (ACS) laten valideren
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Schoolkeukens Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Ombudsdienst Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 

Zijn autocontrolesysteem (ACS) laten valideren


  Wie doet de audit ?
Als een operator een goedgekeurde sectorgids gebruikt dan kan hij zijn autocontrolesysteem laten certificeren door een daartoe geaccrediteerde onafhankelijke certificeringsinstelling (OCI), maar hij kan het ook laten valideren door het FAVV.

Als de operator echter behoort tot een sector waarvoor er geen goedgekeurde autocontrolegids bestaat (bijvoorbeeld de suikersector) en hij wil zijn autocontrolesysteem laten valideren, dan kan hij zich enkel door het FAVV laten auditeren.


Wat zijn de voordelen van een audit?
Als het resultaat van de audit gunstig is geniet u onder andere van een vermindering van het bedrag van uw jaarlijkse heffing. In de B2C-sector van u ook een smiley verkrijgen als bewijs voor uw klanten dat u de voedselveiligheid hoog in het vaandel draagt.


Wat te doen?
Alle documenten en de nodige informatie omuw autocontrolesysteem te laten valideren (aanvraagformulier, procedure enz.) zijn beschikbaar op de pagina "Autocontrole-audit".
Hoe doet u het:
- voor de operatoren van de sector "Primaire productie" (PDF)
- voor de operatoren in een andere sector dan de "Primaire Productie" (PDF)


Nuttige links
Certificerings- en keuringsinstellingen (OCI)

Generieke audittools
- Verkort auditrapport voor alle sectoren (DOC) (EXCEL) (2015/988/PCCB/F)
- Sectoren zonder gids
- Sectoren B2B
- Sectoren B2C

Specifieke tools voor de autocontrole per activiteitensector


Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 20.04.2022   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet