Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN
 

Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550

Startpagina Consumenten > Onze voeding > Snijbiet > FAQ

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Snijbiet Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 10.02.2014Na het klaarmaken van snijbiet merkte ik dat het kookwater lichtjes bruin was en dat de stengels van de snijbiet bruin geworden waren. Is dit normaal ?

Snijbiet (ook wel eens “warmoes” genoemd) behoort net als spinazie tot de Ganzenvoetfamilie en is het naaste nichtje van de biet. Deze groente is rijk aan oxaalzuur en ijzer en bevat ook veel vitamine C.

De bruine kleur ontstaat na oxidatie van de groente. Dit is een natuurlijk proces dat ontstaat bij het koken en heeft geen gevolgen voor de gezondheid. Om te vermijden dat de groente oxideert moet u ervoor zorgen dat ze helemaal onder water staat zodat ze niet in contact met de lucht kan komen. Kook de groente kort en laat niet stoven. U kunt eventueel ook enkele druppels citroensap toevoegen om de verkleuring te voorkomen.

Zoals alle bladgroenten is snijbiet rijk aan nitraten. Giet dus na het koken het kookvocht weg.


Bron : Meldpuntvraag van de maand : Nieuwsbrief Nr.54, pagina 7.


Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst..

Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet