Na het klaarmaken van snijbiet merkte ik dat
het kookwater lichtjes bruin was en dat de
stengels van de snijbiet bruin geworden waren.
Is dit normaal ?
Snijbiet (ook wel eens “warmoes” genoemd)
behoort net als spinazie tot de Ganzenvoetfamilie en is het naaste nichtje van de biet. Deze
groente is rijk aan oxaalzuur en ijzer en bevat
ook veel vitamine C.
De bruine kleur ontstaat na oxidatie van de
groente. Dit is een natuurlijk proces dat ontstaat
bij het koken en heeft geen gevolgen voor de
gezondheid. Om te vermijden dat de groente
oxideert moet u ervoor zorgen dat ze helemaal
onder water staat zodat ze niet in contact met
de lucht kan komen. Kook de groente kort en
laat niet stoven. U kunt eventueel ook enkele
druppels citroensap toevoegen om de verkleuring te voorkomen.
Zoals alle bladgroenten is snijbiet rijk aan nitraten. Giet dus na het koken het kookvocht weg.
Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst..