Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN
 

Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550

Startpagina Consumenten > Onze voeding > Citrus > FAQ

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Citrus : FAQ Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 20.06.2017Mag ik de schil van citrusvruchten gebruiken om bijvoorbeeld confituur (of marmelade) te maken ?

U kunt de schil van citrusvruchten (de zogenaam de “zeste”) in uw gerechten gebruiken, maar we raden u dan wel aan om geen citrusvruchten te gebruiken die behandeld zijn met pesticiden, maar te kiezen voor onbehandelde vruchten.

Het kan soms voorkomen dat er een vettig laagje op de schil zit. Dat kunt u verwijderen door de vruchten te spoelen in lauw water en een druppeltje afwasmiddel. Vergeet dan niet ze grondig te spoelen met zuiver water voor u ze gebruikt !Bron : Meldpuntvraag van de maand : Nieuwsbrief Nr.53, pagina 7.


Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet