Deze bladzijde weergeven in het :   Frans   Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Dierlijke productie > Dierlijke producten > Vlees en slachtingen
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Schoolkeukens Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Ombudsdienst Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Vlees en slachtingen
(Vlandbouwhuisdieren, pluimvee, konijnen (lagomorfen), wild)



Slachthuizen

 
Ter slachting aangeboden dieren :
- Voedselketenlinformatie (VKI)
- Vacht/huidcondities van ter slachting aangeboden dieren
   
Sanitel : Beltrace, Sanitrace, Cerise, Veeportaal
   
Reinigen en onstmetten veetransportmiddelen in de slachthuizen : omzendbrief.
   
Keuring
   
Gezondheidsmerken op vlees van als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren
   
Overmaking van paspoorten van geslachte dieren: nota van 20/03/2008 (PDF)
   
Noodslachtingen
   
Afwijking op het slachtverbod
   

Identificatie en traceerbaarheid van rundvlees: zie hieronder

   
Formuliere financiering
Het betreft formuliere voor periodieke aangiftes die door de slachthuizen moet worden ingevuld en verstuurd naar het FAVV voor de registratie van hun slachtactiviteiten.
  • DR 06 (xls) : Dag- en maandstaat rechten Vrij-wildverwerking.

Het ingevulde formulier moet worden verzonden naar fact.beltrace@favv-afsca.be.



Naar boven


Uitsnijderijen

 
Identificatiemerken op vlees van als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren
   
Identificatie en traceerbaarheid van rundvlees :
  • Omzendbrief (PCCB/S3/1460489) met betrekking tot de traceerbaarheid en etikettering van rundvlees.
  • Nota van 07/08/2009 (PDF) aan de dierenartsen, inspecteurs en controleurs belast met het toezicht in de betrokken inrichtingen in primaire productie, transformatie en distributie.
             - Bijlage : Traceerbaarheid rundvlees (PDF)
   
   


Naar boven



Thuisslachting - priveslachting

 
Omzendbrief (ref.: PCCB/S3/116116) met betrekking tot particuliere slachtingen van als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren.
   
FAQ thuisslachting
   
   


Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 06.05.2021   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet