Deze bladzijde weergeven in het :   Frans   Nederlands  
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Startpagina > Beroepssectoren > Dierlijke productie > Diervoeders
                 
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Schoolkeukens Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Ombudsdienst Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 

Diervoeders

 

De productie van gezonde en veilige diervoeders begint met een gezonde en veilige voeding van de dieren. Om deze reden investeert het FAVV veel middelen in de controle van diervoeder.

De diervoedersector is zeker niet te verwaarlozen in België. Ons land produceert jaarlijks ruim:

          - 8,5 miljoen ton voedergewassen;
          - 2,3 miljoen ton groenvoeder (grasland);
          - 6,3 miljoen ton mengvoeders.

De kwaliteit en veiligheid van deze voeders is van groot belang, want die heeft een invloed op de gezondheid van de dieren, de producten die deze dieren produceren en zelfs op het milieu.

Ook voeder voor gezelschapsdieren valt onder de diervoeders. Voor deze dieren is het immers ook belangrijk dat er veilig en gezond voeder geproduceerd wordt. Daarom zijn heel wat eisen die van toepassing zijn voor diervoeders voor vee eveneens geldig voor dit soort voeder.

In deze context heeft de wetgever een welomvattend wetgevend kader geschapen voor diervoeders. Deze pagina geeft u een algemeen overzicht.



 


Links

- Samenvatting van de EU wetgeving
- Codex alimentarius: good animal feeding
Lijsten "feedban" verordening (EG) nr. 999/2001
     


Shortlist EU FEED wetgeving (ELI)

Shortlist BE FEED wetgeving (ELI)


                 
Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 05.05.2023   |   Naar boven
 


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet