Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN
 

Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550

Startpagina Consumenten > Dagelijks leven > Directe verkoop van producent naar consument > FAQ

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Directe verkoop van producent naar consument : FAQ Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 05.01.2018Mag ik groenten uit mijn tuin of fruit uit mijn boomgaard verkopen ?

Dit is uiteraard niet verboden, maar u moet wel een aantal regels volgen om de voedselveiligheid te garanderen :

  • U moet erg waakzaam zijn bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (insectenen onkruidbestrijdingsmiddelen, slakkenkorrels, …). De producten moeten erkend zijn voor gebruik in België (zie www.fytoweb.be) en gebruikt worden volgens de voorschriften op het etiket (soort gewas, dosis, wachttijd voor de oogst, …).

  • U moet een gebruiksregister bijhouden van de gewasbeschermingsmiddelen en biociden die u gebruikt (teelt, handelsbenaming van het product, datum van de behandeling, dosis per hectare, behandelde oppervlakte).

Als u geen gewasbeschermingsmiddelen en biociden gebruikt zijn de regels veel eenvoudiger.

Meer inlichtingen vindt u op onze website. U kan ook bij uw Locale Controle-eenheid terecht.

Als u minder dan 50 are aardappelen en hoogstamfruit kweekt, minder dan 25 are laagstamfruit of minder dan 10 are andere plantaardige producten, dan moet u zich niet bij het FAVV registreren.
U bent dan bovendien vrijgesteld van de jaarlijkse bijdrage aan de financiering van het FAVV.


Bron : Meldpuntvraag van de maand : Nieuwsbrief FAVV Nr.50, pagina 8.


Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst..

Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet