Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN
 

Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550

Startpagina Consumenten > Dagelijks leven > Andere >  Pop-ups in België: ook hier waakt het FAVV over de voedselveiligheid!

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Pop-ups in BelgiE: ook hier waakt het FAVV over de voedselveiligheid! Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 05.02.2019De zomer is gestart en dus ook de tijd om te genieten van de zon, muziek, drank en hapjes in één van de vele pop-up eet- en drankgelegenheden. Pop-ups zijn een nieuwe trend, en het FAVV wil hiervoor de nodige tips en aanbevelingen geven.

Het is niet omdat een pop-up een tijdelijke zaak is, dat er geen registratie nodig is bij het FAVV. Dit moet aangevraagd worden vóór de opening en moet ook zichtbaar worden uitgehangen voor de consument.
De voorbije dagen is het al zeer mooi en warm weer geweest… dit betekent dus dat men ook moet opletten voor bacteriën die zich snel kunnen ontwikkelen en eventueel kunnen leiden tot ziekte vanwege het toepassen van een slechte hygiëne en temperatuurscontrole!


Er moet ook drinkbaar stromend water aanwezig zijn, een goede handhygiëne moet worden toegepast, de zaak moet regelmatig gereinigd worden volgens een vooropgesteld plan en ongedierte en beestjes moeten worden geweerd.
Tenslotte moeten ook pop-ups hun klanten de juiste allergeneninformatie kunnen geven indien nodig.

Het FAVV wenst dat iedereen ook zonder problemen kan genieten van de zomer: het strand, een gezellige picknick of feesten zoals… de Gentse Feesten! Het Voedselagentschap heeft in dit kader al verschillende controles uitgevoerd. 2 op de 3 zaken kregen een zeer goed resultaat, bij de overige werden er voornamelijk tekortkomingen vastgesteld rond de temperaturen, de juiste allergeneninformatie naar de consument toe en het beschikken over de juiste toelating. Door onze actie is deze situatie verbeterd, zodat iedereen kan genieten van de Gentse Feesten 😊

Wij wensen iedereen alvast een gezellige en voedselveilige zomer toe!
Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst..

Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet