Deze bladzijde weergeven in het: Frans Nederlands
  ZOEKEN
 voor de Consumenten
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550
Startpagina Consumenten  > Dagelijks leven > Andere > Afhaalmaaltijden en maaltijden aan huis geleverd, in alle (voedsel)veiligheid LinkedIn

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Afhaalmaaltijden en maaltijden aan huis geleverd, in alle (voedsel)veiligheid
Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 13.03.2020

Naar aanleiding van de maatregelen die werden opgelegd door de regering in het kader van het coronavirus, wenst het FAVV consumenten te herinneren aan enkele basisregels bij het leveren van voeding of maaltijden.

  • Indien het een warme maaltijd betreft, consumeer deze dan meteen. Indien dit niet onmiddellijk kan, verwarm de maaltijd dan voldoende (minstens 60°c) en volg de eventuele richtlijnen van de restauranthouder of bezorger op.
  • Koude bereidingen die niet meteen geconsumeerd worden, moeten in de koelkast tot net voor het opdienen.
  • Etensresten kunnen naargelang het type product maximum 24 tot 48 uur worden bewaard
  • Vries geen etensresten in


Materiaal dat in contact komt met levensmiddelen


Het materiaal dat wordt gebruikt om voedingsmiddelen en maaltijden in te verpakken moet geschikt zijn om met voeding in contact te komen (schotels, verpakking, emmers,…). Dit symbool geldt als bewijs :

Allergenen

U dient geïnformeerd te worden over de aanwezigheid van één of meerdere allergenen in de bestelde producten (bv. ‘eieren’ in een pastagerecht).

Deze informatie kan schriftelijk (op de menukaart, op het etiket) of mondeling met u gedeeld worden.


Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.
Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Ons cookiebeleid   |   Toegankelijkheidsverklaring   | Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet