Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN
 

Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550

Startpagina Consumenten > Dagelijks leven > Aankoop > Basistips

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Basistips voor uw aankopen Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 24.08.2022


AankoopMaak een lijstje van alles wat je wil kopen, en plan op voorhand in welke volgorde je de winkels langs gaat.

Neem een thermoisolerende zak (koeltas) mee, bij voorkeur met een koelelement, voor bederfbare producten (gekoelde en diepgevroren producten).

Koop eerst de niet bederfbare producten en de droge voeding, dan pas verse groenten, fruit, vlees en vis.  Koop je diepvrieswaren als laatste.

Plaats bederfbare waren in de koeltas.

Steek groenten en fruit niet samen met vlees en vis in dezelfde zak om kruisbesmetting te vermijden. Vlees kan je ook in een aparte plastic zak stoppen.

Let op de verpakking. Eens de verpakking geopend is, houdt de garantie op. UHT-melk is maanden houdbaar op kamertemperatuur, maar eenmaal geopend moet de melk de koelkast in en binnen de 48 uur worden verbruikt.

Let op de houdbaarheidsdata die vermeld staan op de verpakking . Bij warme temperaturen is dit nog belangrijker dan anders…


Neem na het winkelen de kortste weg naar huis en plaats de gekoelde waren direct in de koelkast en de diepvrieswaren in de diepvriezer. De temperatuur van je koelkast moet tussen 1° en 4°C liggen, die van je diepvriezen moet lager zijn dan -18°C.

Let er bij warm weer nog meer op dan anders dat de koudeketen niet onderbroken wordt. En scherm je boodschappen af van de zon.

Bewaartemperatuur van voedingswaren


Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst..

Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet