Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN
 

Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550

Startpagina Consumenten > Dagelijks leven > Aankoop > Welke taal moet er gebruikt worden op het etiket van een voorverpakt levensmiddel?

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Welke taal moet er gebruikt worden op het etiket van een voorverpakt levensmiddel? Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 01.08.2017


EtiquetteDe wetgeving (wet van 24 januari 1977) zegt:

“De gegevens die op het etiket voorkomen en die dwingend zijn voorgeschreven in uitvoering van deze wet, zijn minstens gesteld in de taal of de talen van het taalgebied waar de producten op de markt worden aangeboden.”


De taal op het etiket van een levensmiddel moet overeenkomen met de taal van de gemeenschap waar het product verkocht wordt, met andere woorden:

  • tweetalig (Frans/Nederlands) in de Brussels Gewest
  • Nederlands in Vlaanderen
  • Frans in Wallonië (behalve in de Duitstalige gemeenschap)
  • Duits in de Duitstalige gemeenschapBron : Naar een artikel in de Nieuwsbrief FAVV nr.69, pagina 12.


Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst..

Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet