Is mijn bakker, visboer of slager bij de diensten van het FAVV bekend?Afdrukbare versie | Laatst bijgewerkt op
17.07.2015
Sedert het verschijnen van het K.B. van 16/01/2006 tot vaststelling van de nadere regels van de erkenningen, toelatingen en voorafgaande registraties moeten alle operatoren die onder de controlebevoegdheid van het FAVV vallen geregistreerd worden bij het FAVV en in bepaalde gevallen moeten hun inrichtingen ook over een toelating of een erkenning beschikken. Die registratie is zeer vaak een Europese verplichting; het is ook essentieel om onze veelvuldige controles vlot een doeltreffend te kunnen organiseren. Alle operatoren moeten bovendien nagaan of hun leveranciers ook geregistreerd zijn bij het FAVV. Op die manier hebben zij zekerheid dat deze leveranciers eveneens gecontroleerd worden door het FAVV.
U kan dit eenvoudig nagaan via een dienst op onze website: FOODWEB.
Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst..