www.afsca.be       FAVV - BREXIT
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
HOME
FR NL  News Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 29.11.2021

Export naar het VK


 

Brexit: maatregelen VK omtrent producten van dierlijke en plantaardige oorsprong opnieuw uitgesteld!


De Britse autoriteiten hebben op 14/09/2021 aangekondigd dat gezondheidscertificaten voor producten van dierlijke oorsprong en fytosanitaire certificaten voor laag-risico planten en plantaardige producten (zoals groenten en fruit) pas nodig zullen zijn vanaf 1 juli 2022.

Vanaf die datum zullen de sanitaire en fytosanitaire controles ook uitgevoerd worden in daartoe aangewezen grenscontroleposten in het VK.
Hierbij de link naar de officiële mededeling van de Britse autoriteiten over dit uitstel: https://questions-statements.parliament.uk/written-statements/detail/2021-09-14/hcws285.

Het in voege treden van het gebruik van de certificaten, evenals de fysieke controles van de goederen in de grenscontroleposten, zal plaatsvinden in fases. Voor meer informatie, zie de pagina “uitvoer"

 

Webinars

Om goed voorbereid te zijn, worden er webinars georganiseerd:


Britse webinars
DEFRA, het Britse ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken, organiseert ook diverse webinars. Meer info via Webinars for importers of food and drink products from the EU to Great BritainContacteer ons via brexit@favv.be

 

 
   
Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

Info voor export: Lokale controle-eenheden (LCE) van het FAVV
Info voor import: Grenscontroleposten (GCP) van het FAVV
Algemene info: Contactcenter Brexit - Via het online formulier of via email brexit@favv.be
Tel.: 02/211 98 98 - Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en op woensdag van 13.00 tot 16.30 uur.