Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > Maïswortelboorder aangetroffen in de omgeving van...
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Ombudsdienst Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Mededeling


Maïswortelboorder aangetroffen in de omgeving van luchthaven in Zaventem (29/07/2014)

Bij de routinemonitoring, die het FAVV organiseert voor de maïswortelboorder (Diabrotica virgifera Le Conte), zijn op een perceel in de omgeving van de luchthaven van Zaventem volwassen kevers aangetroffen. De larven van deze kever kunnen aanzienlijke schade veroorzaken bij de maïsteelt.

Het FAVV heeft rond het getroffen perceel een focuszone met een straal van 1 km en een veiligheidszone met een straal van 6 km afgebakend. Binnen deze zones zijn maatregelen van kracht, die de verspreiding van de kever moeten tegengaan. De betrokken landbouwers werden op de hoogte gebracht.

Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 07.03.2016   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet