Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN
 

Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550

Startpagina Consumenten > Dagelijks leven > Bewaring > Hoe lang kunt u geopende conserven bewaren ?

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Hoe lang kunt u geopende conserven bewaren ? Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 14.09.2015


De inhoud van het conservenblik moet worden overgegoten in een ander recipiënt met deksel. Contact met zuurstof kan immers een chemische reactie veroorzaken met het metaal van het blik, waardoor giftige stoffen kunnen ontstaan. Wanneer het blik geopend is, is de barrière tegen micro-organismen onderbroken. Het is dus aan te raden de restjes zo vlug mogelijk te gebruiken. Ze kunnen echter nog enkele dagen bewaard worden in de koelkast bij 4°C (of maximum 7°C). Sommige voedingswaren zijn vlugger onderhevig aan bederf door micro-organismen dan andere. U moet vooral opletten met producten op basis van vlees of vis die u binnen de 48 uur moet gebruiken.
Als u twijfelt of een voedingsmiddel goed bewaard is gebleven, eet het dan niet meer.

Bron : Nieuwsbrief FAVV Nr.49, pagina 7Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst..

Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet