Hoe lang kunt u geopende conserven bewaren ?Afdrukbare versie | Laatst bijgewerkt op
14.09.2015
De inhoud van het conservenblik moet worden overgegoten in
een ander recipiënt met deksel. Contact met zuurstof kan immers
een chemische reactie veroorzaken met het metaal van het
blik, waardoor giftige stoffen kunnen ontstaan. Wanneer het blik
geopend is, is de barrière tegen micro-organismen onderbroken.
Het is dus aan te raden de restjes zo vlug mogelijk te gebruiken. Ze
kunnen echter nog enkele dagen bewaard worden in de koelkast
bij 4°C (of maximum 7°C). Sommige voedingswaren zijn vlugger
onderhevig aan bederf door micro-organismen dan andere. U
moet vooral opletten met producten op basis van vlees of vis die u
binnen de 48 uur moet gebruiken.
Als u twijfelt of een voedingsmiddel goed bewaard is gebleven, eet
het dan niet meer.
Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst..