|
Bewaren van
kaaswielen
Afdrukbare versie | Laatst bijgewerkt op
03.11.2016
We zien wel vaker dat kaaswielen niet altijd in de frigo bewaard worden. Maar hoe zit dit nu juist?
In het algemeen geldt dat de bewaaromstandigheden voorgeschreven door de fabrikant moeten gevolgd worden. Dit geldt niet alleen voor kazen, maar voor alle voedingsmiddelen.
Aangesneden wielen van harde kazen zoals bijvoorbeeld cheddar of emmentaler, en halfharde kazen zoals bijvoorbeeld gouda, worden bij voorkeur bewaard in de koeling bij een temperatuur van 7°C.
Omwille van de snijdbaarheid wordt er echter een afwijking toegestaan. Dat wil zeggen dat dergelijke aangesneden kaaswielen buiten de koeling bewaard kunnen worden en dit gedurende maximum 7 dagen bij een temperatuur van maximum 21°C.
In de winkel moeten deze kaaswielen wel zodanig uitgestald zijn dat de consumenten ze niet kunnen aanraken. Het enkel afdekken van de aangesneden kaas met bijvoorbeeld plastiekfolie, maar waar de consument ze toch nog zelf kan aanraken, is niet voldoende.
Bron : Naar een artikel in de Nieuwsbrief FAVV nr.66, pagina 7. |
|
 |