Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN
 

Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550

Startpagina Consumenten > Dagelijks leven > Op reis > Reizen met gezelschapsdieren > Hondsdolheid > FAQ

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Wist je dat hondsdolheid levensgevaarlijk is en blijft? Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 20.10.2017


Over de hele wereld sterven er jaarlijks nog 60.000 mensen aan hondsdolheid, dit wil zeggen meer dan 160 per dag !!! 95% van deze sterfgevallen wordt veroorzaakt door hondenbeten!

België is sinds 2001 officieel vrij van hondsdolheid.

SIndien u met uw hond, kat of fret naar het buitenland reist, moet uw dier ingeënt zijn tegen rabiës. Dit geldt eveneens wanneer u een dier uit het buitenland laat overkomen. Dit om te voorkomen dat uw dier besmet zou raken na contact met een geïnfecteerd dier in het buitenland!

België laat geen honden, katten of fretten toe die niet tegen hondsdolheid gevaccineerd zijn en jonger zijn dan 15 weken, zelfs als ze afkomstig zijn van landen die beschouwd worden als vrij van hondsdolheid volgens de criteria van de OIE (Wereld dierengezondheidsorganisatie). Dit geldt zowel voor niet-commercieel verkeer als voor handelsverkeer ( dit is verkeer tussen Lidstaten of invoer uit landen buiten de Europese Unie).

Sommige Lidstaten leggen, naast een inenting en het afleveren van een gezondheidscertificaat, nog bijkomende voorwaarden op. Neem daarom tijdig contact op met uw dierenarts of met de locale controle eenheid van het FAVV in uw buurt.

Meer informatie

 

 Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst..

Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet