www.afsca.be       FAVV - BREXIT
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
HOME
FR NL 

Uitvoer naar Groot-Brittannië, het eiland Man en de Kanaaleilanden Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 14.06.2022

Wanneer men in onderstaande tekst melding maakt van “Groot-Brittannië (GB)”, wordt hiermee steeds Groot-Brittannië, het eiland Man en de Kanaaleilanden bedoeld.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) behoort sinds 1 januari 2021 niet meer tot de Europese Unie en is sinds dan een derde land geworden. Voor de uitvoer van dieren, bepaalde planten en goederen naar derde landen gelden andere regels dan voor transport van dieren en goederen binnen de Europese Unie.

Algemene info omtrent export (o.a. aanvraag certificaat, kost certificaat, …) via: http://www.favv.be/professionelen/export/

De nieuwe regels die voor invoer in GB van toepassing zijn worden beschreven in het Britse “Border Operating Model”.

Meer gedetailleerde informatie is beschikbaar via de webpagina’s “dierlijke sector”, “plantaardige sector” en “levensmiddelen”.

De Britse overheid heeft laten weten dat de volgende fase van het Border Operating Model niet zal worden geïmplementeerd vanaf 01/07/22. De implementatie van deze fase wordt uitgesteld tot een nog nader te bepalen datum, maar zeker niet meer in het jaar 2022. Het FAVV houdt u op de hoogte.

 
   
Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.